bethina

De gids brengt geest en lichaam bij elkaar. Je komt jezelf tegen en als je hiermee aan de slag gaat, heb je het over een echte levensstijl wijziging en dat maakt de gids zo krachtig!

Bethina, de gids 2023

De ‘Guide’ kwam eigenlijk op het juiste moment in mijn leven. Ik merkte dat ik al een heel stuk van mijn verleden had verwerkt. Geen behoefte meer om mijn verleden als excuus te gebruiken voor mijn handelen van nu. Geen behoefte aan ook eigenlijk die minderwaardigheid, ik had zin om me met de toekomst bezig te houden.

November 2022 deed ik mee aan de challenge, weliswaar een aangepaste versie die nog voor de “75 Start” zat maar ik deed mee! In maart deed ik mee als proefkonijntje om de ‘Guide’ nogmaals ‘te testen’. En dit was het begin van een pittige reis.

Ik merkte dat de ‘Guide’ mooi aansloeg op de “Wet van Aantrekking” waar ik al bekend mee was. Positief zijn, je zo goed mogelijk voelen, affirmaties gebruiken en vooral ook jezelf voelen alsof je al bereikt hebt wat je wil bereiken. Dit samen met alle tips, mediaties en ademhalingsoefeningen zorgt voor een totaalpakket. En dat is wat mist bij veel diëten, de ‘Guide’ gaat ook niet over een dieet maar over een levensweg. Je stopt niet nadat je je doelen hebt behaald, je zult je doelen steeds blijven uitbreiden en/of aanpassen. Je maakt een moodboard aan het begin, maar ook deze verandert na verloop van tijd. Het wordt een nieuwe manier van in het leven staan.

Maar het is hard werken, want je gaat tegen grenzen aan lopen, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is aan jou of je hier doorheen of omheen gaat. Ik kwam oude angsten tegen en ik ben er doorheen gegaan. Daar ben ik nu echt heel erg blij mee, op het moment zelf is dat toch een stuk pittiger. Ik ben er echter van overtuigd dat als je echt wilt groeien en verder wilt komen je hier doorheen zult moeten. Maar het mooie is, dit hoef je niet alleen te doen. Je mag hulp vragen, een mantra die ik regelmatig tegen mezelf zei. En sommige zaken los je juist wel weer alleen op. 

Ook liep ik tegen lichamelijke grenzen aan, of zeg maar gerust ik ging er keihard overheen. Ik ging veel lopen maar ik kreeg pijn in mijn lijf en heb daar compleet niet naar geluisterd omdat ik vond dat ik het wel moest kunnen. Totdat ik spit kreeg en mijn lichaam me terugfloot. Ik mocht even een stapje terug gaan doen. Dus kleinere wandelingen en vooral liefdevol bewegen mijn lijf respecterend. En heerlijk naar het water om in het water te bewegen.

Eten was alles voor mij, ik ben ooit gediagnostiseerd met BED (Binge eating disorder). Ik moest er niet aan denken dat mij beperkingen op werden gelegd qua eten. Dat bepaal ik zelf wel! Maar ondertussen legde ik mezelf allemaal beperkingen op omdat ik zwaarder en zwaarder werd. Deze inzichten kreeg ik door de sessies met mijn haptotherapeut.

Maar echt wat aan mijn eten doen bleef nog een hele tijd uit. Wel wist ik dat ik geen operaties wilde, geen maagbandje of verkleining. Ik houd van eten en heb altijd gezegd dat ik het op de natuurlijke manier wilde bereiken zonder dat het nog inspanning zou kosten. En daar ben ik nu dus voor het eerst in terecht gekomen! Ik heb mijn eetpatroon aangepast en het gaat nu vanzelf!

Ik had onverklaarbare klachten en heel veel last van mijn maag en heb kort geleden bioresonantie gedaan en daar kwamen een aantal producten uit die ik beter even niet kon eten.. en het mooie is, ik wilde dit nu graag doen voor mijn lijf. Het voelde niet als een beperking! Nog een enorm gaaf moment was dat ik op het intake formulier bij ‘Heeft u eetbuien’ Nee kon invullen.
Dus wat ik al die tijd wilde, heb ik bereikt! Rustig afvallen, zonder operaties en voor mijn lijf willen zorgen. Meer kan ik bijna niet wensen, maar het is toch nog lang niet de eindstreep. Ben enorm nieuwsgierig naar hoe mijn lichaam zich verder gaat ontwikkelen en wat er dan nog allemaal mogelijk is. 

Ik ben van angst naar vertrouwen en nieuwsgierigheid gegaan!